fbpx

Join the authentic business club – waar authenticiteit en ondernemerschap samenkomt

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succes! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

Van onrust naar rust, kalmte en vertrouwen

Inhoudsopgave

Van onrust naar rust, kalmte en vertrouwen

Inhoudsopgave

Kindpijnen | Wat zijn kindpijnen | hoe herken je kindpijnen | Zelfheling | Innerlijke transformatie | Zelfhelend vermogen | zelfliefde | Persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers

Misschien heb je het zelf ook wel gevoeld: de volle maan op 25 maart in weegschaal en super nieuwe maan mét zonsverduistering op 8 april in ram. Ik ben normaal niet zo betrokken bij astrologie en het effect ervan op ons lichaam, maar dat deze periode veel invloed op mij en mijn leven had, was wel duidelijk.

Inspirerend Leven schrijft het volgende over de periode tussen de volle maan in Weegschaal en de super nieuwe maan in Ram:

“Deze periode kan gekenmerkt worden door plotselinge veranderingen en gebeurtenissen die je in de juiste richting wijzen. Je kunt voor belangrijke beslissingen komen te staan, en een eclips dient vaak als een keerpunt. Het zal voelbaar zijn dat emoties worden uitvergroot en je kunt het gevoel hebben dat je in een emotionele achtbaan zit.”

Deze paar zinnen vatten précies samen waar ik de afgelopen twee à tweeënhalve week doorheen ben gegaan. De emoties waren op hun hoogst, ik kon bij alles wel huilen, de triggers waren intens en de veranderingen waren groots. Alles wat onderdeel was van mijn vaste routine verandert. Intussen voelt het alsof ik weer uit het dal ben gekropen en er nu positiever naar kan kijken, maar nog altijd voelt alles heel erg turbulent en onrustig; alsof de boel op losse schroeven staat. En dat gevoel van “onzekerheid” en “alles op losse schroeven” maakt bij mij veel los.

Het is mooi om te zien dat we eigenlijk nooit klaar zijn met helen, want ook al heel ik al ruim 7 jaar op trouwe wijze, toch komt er bij veranderende situaties weer van alles bovendrijven wat om aandacht en liefde vraagt. Ook ik vind dit te midden van alle triggers niet altijd even makkelijk.

Donkere avonden met heftige emoties

Als er veranderingen ontstaan vind ik de avonden altijd het heftigst. Het is donker, de emoties worden intenser en ook het verlangen naar veiligheid wordt bij mij groter. Een van de grotere veranderingen die gaat plaatsvinden is een verhuizing naar een nieuwe fijne plek in Groningen. Ondanks dat ik dol ben op Groningen én de plek waar ik kom te wonen (het is echt een droom appartement!), vind het innerlijk kind in mij het heel eng om mijn veilige, vertrouwde plek te verlaten. Het valt weg en het wordt vervangen door iets nieuws. Dat is mega mooi en ik voel aan alles dat dit precies is wat ik NU nodig heb en wat mij weer verder brengt op mijn pad. Echter, het is tegelijkertijd iets waar ik van kinds af aan al moeite mee heb gehad. En dat… dat valt niet weg, maar keert elke keer weer terug.

Gisteren betrapte ik mezelf weer op het patroon dat altijd tevoorschijn komt als er een verhuizing op de planning staat. Dit was er ook toen ik naar Rome, Amsterdam en Groningen stad verhuisde, alleen was ik toen omringt door mijn ouders, zusjes en mijn te schattige hondje die mij van afleiding voorzagen, waardoor ik niet zo geconfronteerd werd met de angsten en het gevoel van onveiligheid dat ik constant voelde. Dit keer ging dat niet. Ik was alleen.

Bewust worden van hetgeen dat je wegduwt

Gisteravond gebeurde weer hetzelfde als al die andere verhuismomenten: de angst en het gevoel van onveiligheid sloegen mij van binnen tegen de borst. Onbewust duwde ik dit weg door heel veel afleiding te gaan zoeken. Normaal ben ik graag in de stilte, maar nu had ik de hele avonden series aan staan. Zelfs tijdens het douchen! Dat is niks voor mij. Toen ik gisteravond na het douchen weer op het punt stond om van mijn serie op mijn telefoon over te gaan op de televisie, besefte ik wat ik eigenlijk aan het doen was.

Ik dacht: “Oké, hooo Anne, je onderdrukt iets wat juist alleen maar sterker wordt als je er nu niet de juiste liefde en aandacht aangeeft. Wil je het de komende weken nog comfortabel maken voor jezelf in deze studio, dan heb je er NU naar te kijken.” Dus verplichte ik mezelf alles uit te zetten, in stilte op de bank te gaan zitten en het gevoel toe te laten.

De confrontatie met mijn angst en gevoel van onveiligheid

Nou daar gingen we… de extreme angst voor het “onveilige” kwam los en dat ging direct over in een overvloed aan tranen. Eigenlijk is dat het mooiste moment van de helingsfase, omdat je door het helen en toelaten van de angsten direct de ruimte voelt ontstaan in je lichaam. Alles wat verkrampt was ontspant; de pijn lost als het ware op.

Als ik eenmaal in het moment zit, denk ik ook altijd: waarom liep ik hier zo van weg? Het is eigenlijk ontzettend fijn en mén, wat geeft het ineens een ademruimte. Huilen is eigenlijk best fijn. Ze zeggen niet voor niks dat tranen de wasmachine van de ziel zijn. Je voelt het direct: ontlading. Dan zie je wat je ego (onbewuste verstand) eigenlijk met je doet. Die wil graag het oude vertrouwde in stand houden; het gevoel van angst. Daardoor kan het ego bestaan. Door bewust te worden zie je pas wat je eigenlijk aan het doen bent. Je moet dan even over een drempel heen om toch die pijn toe te laten, maar als je eenmaal over die drempel heen bent, voelt het als een bevrijding.

Nadat ik alle tranen heb toegelaten en ik voel dat ik rustiger word, pak ik mijn kindpijn heling methode erbij en doe ik de daadwerkelijke heling door middel van visualisatie. Door het toelaten van de pijn met de bijbehorende emoties, lost het (kind)pijn voor een groot deel eigenlijk al op. Om het echt volledig los te laten, doe ik altijd nog een afrondende kindpijn heling. Je kunt hiervoor mijn e-book of visualisatie gebruiken. Zodra ik die gedaan heb, laat ik de trigger (in de meeste gevallen) voor eens en voor altijd achter mij.

Vanavond ga ik zien of het pijnpunt volledig weg is. Zo niet, dan doe ik weer hetzelfde. Net zolang tot ik de kern te pakken heb. Bij heling kan het zo zijn dat er meerdere stukken aan verbonden zitten. Daarom kan het voorkomen dat, indien een trigger (te) heftig is, je er meerdere helingen op los mag laten, omdat meerdere onderdelen van de uiteindelijke trigger aangekeken mogen worden. Weglopen is een manier, maar je maakt het helaas zoveel moeilijker en oncomfortabeler voor jezelf.

Genieten en ontvangen in plaats van blokkeren en wegrennen

Voor mij komt er een geweldig nieuw hoofdstuk aan en door de angst kon ik daar niet eens van genieten, terwijl het “voorspel” toch ook echt het genieten waard is. Zonde! Gelukkig kan ik dat vanaf vandaag wel en heb ik nog circa 3 weken om te genieten van een mooi, intens en lang hoofdstuk dat ik ga afsluiten en kan het toelaten van een nieuw, inspirerend hoofdstuk beginnen.

Het leven is er niet om je tot last te zijn of om je dwars te zitten. Het is er voor je om te genieten van al het moois dat je toekomt en wat je mag doen. Angst komt voort uit je ‘ego-self’ en is vaak onrealistisch. Je zit jezelf dus in de weg voor helemaal niks, want zoals mijn moeder altijd zei: “een mens lijdt dikwijls het meest om het lijden dat hij vreest, maar nimmer op komt dagen”. Nog elke keer weer heeft ze gelijk.

Voor jou als ondernemer

Dit hele verhaal geldt niet alleen voor het dagelijks leven, maar ook voor jou als ondernemer. Je gaat nog vaak genoeg stukken tegenkomen die je volledig doen blokkeren of je in intens gevoel van angst zullen geven. Het zijn allemaal stukken die voortkomen uit oude patronen en ingesleten zijn in je ‘ego-self’; het stukje van jou dat te kneden valt. Je mag het loslaten en vervangen door iets wat jou wél dient. Het verschil tussen jouw ‘ego-self’ en jouw ‘higher-self’ (de stem waar je juíst naar mag luisteren) behandelen we volgende week in de CLUB. Wil je de masterclass graag bijwonen? Stap dan vooral in! Lees je dit op een later moment? Ook dan kun je masterclass nog terugkijken in de CLUB.

Maak het niet moeilijker voor jezelf dan het is. Kijk het gevoel aan, geef het de liefde die het nodig heeft en laat het vervolgens los. Dat maakt het leven een stuk leuker.

Geniet!

Tot snel. Liefs, Annemarieke

Geschreven door:

Inhoudsopgave

Kindpijnen | Wat zijn kindpijnen | hoe herken je kindpijnen | Zelfheling | Innerlijke transformatie | Zelfhelend vermogen | zelfliefde | Persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers

Ontdek meer artikelen

Ontdek meer artikelen

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Heel jouw liefdesleven

Liefde, het is een van de meest zwaarbeladen onderwerpen. We verlangen er allemaal naar, maar het daadwerkelijk vinden en ervaren van deze liefde is van een totaal ander niveau. We

Lees verder »
Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succesvolle onderneming! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

KvK: 77863275
BTW: NL003251847B96 

Annemarieke@theauthenticlabel.nl

Copyrights 2024 © The AuthenticLabe | Foto credits: She Radiates & Dian Dillema

GET THE AUTHENTIC MAIL

Wil je maandelijks authentieke inspiratie in je inbox en meer leren over authentiek en energetisch ondernemen? Meld je dan aan voor The AuthenticMail. Hierin deel ik GRATIS meer diepgaande kennis, tips, tricks, informatie, insights en kortingen met je. Er komen toffe dingen aan, dus stay tuned!