fbpx

Join the authentic business club – waar authenticiteit en ondernemerschap samenkomt

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succes! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

Kindpijnen: wat het is en hoe je het herkent – met voorbeeld

Inhoudsopgave

Kindpijnen: wat het is en hoe je het herkent – met voorbeeld

Inhoudsopgave

Kindpijnen | Wat zijn kindpijnen | hoe herken je kindpijnen | Zelfheling | Innerlijke transformatie | Zelfhelend vermogen | zelfliefde | Persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers

Misschien herken je het wel: van die momenten dat je eigenlijk heel graag iets zou willen doen, maar je op het moment van de waarheid volledig blokkeert. Rationeel weet je: ik wil dit, ik kan dit, ik verlang dit, maar wanneer het puntje bij paaltje komt, gaan alle alarmbellen af en stopt je functioneren. Tot je eigen grote frustratie. Je gaat aan jezelf twijfelen en je begint jezelf af te vragen wat er in hemelsnaam mis met je is. Herkenbaar?

Het jammere is dat we dit soort waardevolle momenten vaak niet benutten. Het feit dat je namelijk letterlijk blokkeert in iets wat je graag zou willen doen of verlangt, geeft aan dat er in jouw lichaam iets niet helemaal goed gaat. We gooien het over onze schouder en zeggen tegen onszelf: “tja, dit zal het dan wel zijn. Dit is het niet voor mij, dus heb ik het simpelweg te accepteren.” En dat is het punt waar de meesten de mist in gaan. Door dit tegen jezelf te zeggen, geef je namelijk je eigen kracht weg. Dit zijn de momenten dat je eigenlijk in actie mag komen en mag zeggen: “Oké, dit blokkeert mij, maar dat hoef ik niet te accepteren. Tijd voor actie!”. Laten we daar eens dieper op in duiken.

Kindpijn als een constant wakende wekker

Kindpijnen vind ik iets magisch hebben. Ook al doet het woord anders beweren. Kindpijnen zijn eigenlijk kleine cadeautjes, waarmee je jezelf in het leven verder voorwaarts kunt helpen. Ze dienen eigenlijk als een soort wekker. Ze gaan af wanneer er een bepaalt moment van alertheid aanbreekt en geven je daarmee het signaal: “Hé, het is tijd om op te staan en in actie te komen”. Het is als dat kleine sluimerende kindje in jou dat ligt te waken tot het moment komt dat hij/zij in actie mag komen om jou bewust te maken van iets wat liefde nodig heeft.

Wat zijn kindpijnen?

Kindpijnen zijn traumastukken die zich tijdens jouw kindertijd (de eerste 7 tot 9 jaar) in jouw lichaam vastgezet hebben

Een simpele uitspraak als “Doe vandaag vooral je best op school, lieverd!” kan al genoeg zijn om een kindpijn aan te wakkeren. Dit komt omdat kinderen in hun jongere jaren voor alles openstaan. Niet alleen rationeel gezien, maar ook vooral emotioneel gezien. Dit komt doordat hun brein in die eerste jaren nog onderontwikkeld is. Daarom voelen ze veel, nemen ze woorden en situaties erg serieus om het brein zo snel mogelijk te ontwikkelen en hebben ze daarnaast nog niet de denkcapaciteit om bepaalde ervaringen te relativeren. Een uitspraak als “doe je best op school” kan bij een kind al de overtuiging teweegbrengen dat het door simpelweg zichzelf te zijn niet goed genoeg is. 

Hallo minderwaardigheidscomplex!

Omdat kindpijnen zo snel kunnen ontstaan, dragen we ook een hele hoop met ons mee. Je bewust zijn van deze pijnpunten is heel waardevol, omdat ze je precies vertellen waar jij je licht nog op mag laten schijnen. Zie het als van die mooie kristallen die verstopt zitten in doffe stenen. Je hebt ze eerst open te breken, voordat hun schoonheid zichtbaar wordt. Zo werkt dat met kindpijnen in principe ook. Haal de pijn weg en er komt licht vrij! 

In principe hoef je nergens negatieve emoties bij te voelen. Al het blokkerende dat je voelt, kun je oppakken en helen. Het is mijn missie met The AuthenticLabel om jou te laten zien hoe je dat heel simpel en zelf kunt doen.

Hoe kindpijnen zich zichtbaar maken (voorbeeld)

Ik wil je heel graag met een voorbeeld laten zien hoe kindpijnen zich in het dagelijks leven zichtbaar maken. Soms liggen ze aardig verstopt, maar door goed naar je emoties en gevoelens te luisteren kun je ze ontdekken. Ik neem je mee in een van mijn kindpijn triggers van de afgelopen week.

Persoonlijk voorbeeld

Ik vind het altijd zo mooi om te zien hoe onderwerpen mij in bepaalde periodes ineens achtervolgen. Dan wordt één trigger gedurende een dag, een week of een maand uitgelicht om mij bewust te maken van wat er blokkeert. De afgelopen week had ik weer zo’n dag. Deze trigger had te maken met mijn kennis en ervaring op het vlak van zelfheling en innerlijke transformaties. Het is een onderwerp dat mij de afgelopen 5 jaar intensief heeft bezighouden; iets wat bij mij nu als vanzelf gaat, volledig verweven zit in mijn dagelijkse leven en wat ik zo waanzinnig kicken vind! Het feit dat ik mezelf door middel van simpele oefeningen en visualisaties van mijn triggers en trauma’s af kan helpen… WAUW! 

Het liefst had ik hier al boeken over vol geschreven en 1000 blogs over online gezet, maar telkens hield ik mezelf tegen. Waarom toch? Ik ben er heilig van overtuigd dat het werkt. Ik ben het levende bewijs, inclusief de vele mensen en ondernemers die ik al heb mogen helpen bij hun blokkerende stukken.

Ondanks dat ik heel bewust wist dat ik dit heel goed kon en dit mijn levensmissie was, bleef er een gevoel van “onzekerheid” en “angst” aan mij knagen. Gedachtes als: “Wie ben ik nou om te denken dat ik overal de oplossing op weet? Denk je nou echt dat je jezelf volledig kunt helen? Yeah right… je gelooft in een sprookje An!” popte dan bij mij op. Een sprookje… ja zo voelde het bijna.

Hoeveel affirmaties ik ook schreef, ik bleef op momenten aan mezelf twijfelen als het op dit onderwerp aankwam. Want ja, weten doen we, maar dan dat gevoel… die diepgewortelde pijnen… als daar nog een oud stuk zit, kan je jezelf alles rationeel 1000x laten herhalen, maar dan gaat jouw overtuiging niet veranderen. Dan heb je dieper werk te doen, dus pakte ik mijn notitieboekje erbij en begon ik te schrijven. Ik schreef alles op wat ik die dag had opgemerkt, de triggers die ik heb gevoeld en de gedachtes die daarbij hoorde. En jawel, daar kwamen de beelden al… Een kindpijn van toen ik 8 was, kwam weer bij mij boven. Hoe kon het ook anders?

Het bijbehorende kindpijn

Het was een beeld van mij als jong meisje in groep 5. Ik was de oudste thuis en geloofde toentertijd nog gewoon in Sinterklaas. En waarom ook niet? Het is voor kinderen toch veel te leuk om te geloven in een goedheiligman die gratis en voor niks cadeaus langs komt brengen? Ik geloofde heilig in het feit dat Sinterklaas bestond en bleef hier ook steevast aan vasthouden. Het was mijn waarheid waar ik volledig achterstond. Mijn klasgenootjes dachten daar echter anders over. Ik was op dat moment eigenlijk de enige nog die geloofde in Sinterklaas en dat lieten ze mij duidelijk weten.

Ik zag mezelf weer in de gang, buiten het klaslokaal, staan. We kwamen net weer binnen van de pauze en er ontstond een gesprek over Sinterklaas. Het was de sterke mening van 25 klasgenoten versus die van mij. Ze konden mij alles vertellen, maar ik hield vol dat Sinterklaas bestond. Al bracht hun gelach en hun woordgebruik bij mij stiekem toch wat onzekerheid teweeg. Uiteindelijk hield ik vast aan mijn eigen waarheid: Sinterklaas bestond, punt. We gingen de klas weer in en dat was het.

Later die week zat het nog altijd in mijn hoofd en wilde ik het toch eens voorleggen bij mijn ouders. Het kon toch niet zo zijn dat Sinterklaas niet bestond? Al die 25 kinderen hadden het toch gewoon bij het verkeerde eind? Mijn ouders namen mij vervolgens apart en vertelden mij dat al die 25 kinderen het bij het goede eind hadden en mijn waarheid niet klopte. Sinterklaas bestond niet. Ik geloofde in een sprookje (zie hier de overlap met wat ik eerder opschreef. Hierdoor werd mijn kindpijn zichtbaar) en was daardoor flink te pakken genomen door mijn klasgenoten.

Met de vinger wijzen

Daarmee was een diepgewortelde kindpijn een feit. Vaak zijn we na het ontdekken van zo’n pijn geneigd om te beredeneren wat er beter had gekund of wat een ander anders had moeten doen. Hier hoef je overigens niet bij stil te staan. Het is onrelevant. Het is gebeurd en iedereen die daar toen deel van heeft uitgemaakt, inclusief ikzelf, heeft gedaan wat toen het beste voelde. Terugkijken in de tijd en met het vingertje wijzen heeft dus geen zin. Het gaat erom wat er NU nog zit. Daar mag je mee aan de slag.

Schrijven, hardop denken en in stilte zitten

De beste manier om kindpijnen te ontdekken is door in stilte te zitten en te observeren, te schrijven en/of hardop te denken. Het kan ook heel goed zijn dat dit niet voor jou werkt of dat je een andere vorm ontdekt. Toen ik begon met zelfheling zat ik vaak alleen op de bank in complete stilte en dacht ik hardop na over wat er nou precies gebeurde. Daardoor kreeg ik mijn gedachtes weer op een rijtje. Tegenwoordig kan ik dit ook lopend doen. Dan ga ik lekker alleen wandelen met mijn muziek op en dan denk ik na over wat er gebeurde en wat ik daarbij voelde. Dan stel ik mezelf vragen en blijf ik tegelijkertijd in verbinding met mijn lichaam. Daardoor poppen de beelden bij mij op die ik vervolgens thuis weer kan helen. Het is dus zelfs met dit onderwerp: oefening baart kunst.

Zelf aan de slag

Mocht je dus steeds tegen dezelfde struggle aanlopen? Voel je je steeds onzeker, angstig, boos, gefrustreerd of verdrietig op bepaalde punten? Pak dan eens pen en papier, schrijf het op en observeer wat er tijdens het schrijven bij je opkomt. Als je een helder beeld hebt bij je kindpijn, kan je je ogen sluiten en via een visualisatie dit kleine meisje of jongetje de liefde geven die het zichzelf toen niet heeft kunnen geven. Het wil simpelweg horen dat het goed genoeg is, oké is, veilig is, geliefd is en ga zo maar door.

Zo kan je alle pijnpunten helen die bij je opkomen. Maar daarover ga ik nog veel meer met je delen, want nu ik deze kindpijn te pakken heb en ook daadwerkelijk geheeld heb, ben ik eindelijk klaar om volledig te gaan staan voor mijn levensmissie en met jou te gaan delen wat ik al zolang met je wil delen! Er komen ook hele fijne producten aan die jou gaan helpen bij het ontwikkelen van jouw zelfhelend vermogen. Dan komt jouw ware authentieke kern tevoorschijn en dan zul je gaan meemaken wat het leven gaat doen. Ik kan het je al een klein beetje verklappen: het leven gaat VOOR je werken in plaats van tegen je. En dat gun ik jou! Op naar een vervult leven vanuit jouw authentieke label.

Direct aan de slag? Begin met het AUTHENTICITY Magazine

Wil je direct beginnen, dan is het opnieuw verbinden met je intuïtie een hele mooie eerste stap. In september lanceerde ik het eerste AUTHENTICITY Magazine die dient als een training in magazine vorm. Het is tastbaar, praktisch, informatief en staat vol met mooie oefeningen die jou helpen op weg naar een leven op basis van jouw authentieke label. Het magazine is geschreven voor de authentieke ondernemer, maar het is ook perfect voor de niet-ondernemer. Alleen het laatste artikel over energetische marketing kun je in dat geval overslaan. De rest van de informatie is voor iedereen! Ontdek hem via de onderstaande knop.

Geschreven door:

Inhoudsopgave

Kindpijnen | Wat zijn kindpijnen | hoe herken je kindpijnen | Zelfheling | Innerlijke transformatie | Zelfhelend vermogen | zelfliefde | Persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers

Ontdek meer artikelen

Ontdek meer artikelen

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Heel jouw liefdesleven

Liefde, het is een van de meest zwaarbeladen onderwerpen. We verlangen er allemaal naar, maar het daadwerkelijk vinden en ervaren van deze liefde is van een totaal ander niveau. We

Lees verder »
Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succesvolle onderneming! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

KvK: 77863275
BTW: NL003251847B96 

Annemarieke@theauthenticlabel.nl

Copyrights 2024 © The AuthenticLabe | Foto credits: She Radiates & Dian Dillema

GET THE AUTHENTIC MAIL

Wil je maandelijks authentieke inspiratie in je inbox en meer leren over authentiek en energetisch ondernemen? Meld je dan aan voor The AuthenticMail. Hierin deel ik GRATIS meer diepgaande kennis, tips, tricks, informatie, insights en kortingen met je. Er komen toffe dingen aan, dus stay tuned!