fbpx

Join the authentic business club – waar authenticiteit en ondernemerschap samenkomt

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succes! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

Hoe identiteit jouw kansen op succes bepaalt

Inhoudsopgave

Hoe identiteit jouw kansen op succes bepaalt

Inhoudsopgave

Identity Empowerment traject - Identity Building om vanuit jouw onvoorwaardelijke authentieke kern te gaan ondernemen. Maak van jouw identiteit een succesformule!

“Hoe een identiteit jouw kansen op succes bepaalt”, het klinkt wel vrij heftig hè? Zou het echt kunnen zijn dat jouw kansen in het leven afhangen van jouw eigen identiteit? Want als dat zo zou zijn dan betekent dat ook dat JIJ daar dus iets aan kan doen en hoe fijn is dat? Zal ik je direct maar uit je leiden verlossen? Het antwoord hierop is JA! Ik ga het je uitleggen.

Wat is een persoonlijke identiteit?​

Laten we eens beginnen bij de basis. Wat is een persoonlijke identiteit nou precies? Het gaat namelijk verder dan een simpele ID-kaart dat vast staat. Een persoonlijke identiteit is heel simpel gezegd de basis van alles wat je doet in je leven. Het bepaalt onder andere hoe jij handelt in bepaalde situaties, hoe je om gaat met verantwoordelijkheden in werk of studie en hoe je bent in sociale connecties. Het is het ervaren en intens voelen van wie jij in de kern bent. Vragen als: wie ben ik?, waar geloof ik in?, wat wil ik in het leven?, waar ligt mijn kracht?, wat zijn mijn grenzen? en wat zijn mijn normen en waarden? vormen tezamen jouw identiteit. Het vormt de kern van je zelfbeeld. Dit voelen en ervaren van wie jij in de kern bent is uiteraard niet zomaar ontstaan. Dit heeft zich gevormd tijdens je eerste levensjaren op dit aardbolletje. Het zijn aangeleerde en aangeboren eigenschappen waarmee we waarnemingen en interpretaties doen. 

Waarom onze identiteiten vaak ver bij ons vandaan staan​

Heb je weleens zelfreflectie toegepast? Amazing! Dan ben jij al in je eigen identiteit gedoken. Velen van ons hebben dit daarentegen nog niet eerder gedaan. Die nemen hun gedrag (en daarmee hun identiteit) voor lief en accepteren voornamelijk dat dit is wat het is. En dat is eigenlijk waar je nét de sleutel mist naar succes, want, ja komt ie, laat zelfreflectie nou NET het punt zijn dat deuren opent naar nieuwe kansen en vooral SUCCES!

Toch gebeurd het nog vaak dat we niet naar onszelf kijken en onze “eigen” identiteit voor lief nemen. Ik zeg “eigen” hier expres tussen aanhalingstekens, omdat onze persoonlijke identiteiten ZONDER zelfreflectie helemaal niet zo eigen zijn. In onze eerste levensjaren zijn we als kindjes ontzettend kwetsbaar. Ons lichaam en ons brein zijn nog onvoldoende ontwikkelt om een eigen identiteit te kunnen ontwikkelen en onszelf te beschermen tegen situaties van buitenaf. Daarom nemen we in het begin van ons leven allerlei overtuigingen, waarheden, angsten, etc. over van onze ouders/verzorgers en mensen die dichtbij ons staan. Dit in combinatie met onze aangeboren eigenschappen vormt onze identiteit.

Gedurende de jaren die volgen ga je dit steeds verder ontwikkelen. Je wordt ouder, je wordt sterker en je wordt uitgedaagd om voor jezelf te gaan denken. Hierin begint vaak de fase van onze pubertijd; de strijd met onszelf, we worden opstandig en proberen te ontdekken wie wij zijn. Deze fase, in combinatie met onze aangeleerde normen, waarden, waarheden en overtuigingen van onze ouders/verzorgers vormen daarin ons fundament.

Een persoonlijke identiteit is heel simpel gezegd de basis van alles wat je doet in het leven.

Een eigen identiteit als basis van jouw leven​

Nu je weet dat je identiteit in het begin van je leven gevormd wordt door de mensen die dichtbij jou staan kunnen we meer de diepte in. Je identiteit vormt de basis voor alles wat je doet in het leven. In elke situatie reageer je vanuit deze persoonlijke identiteit. Je oordeelt, vormt waarheden en meningen vanuit hetgeen dat je geleerd hebt. Heb je geleerd snel pessimistisch te zijn, dan zul je ook op de meeste situaties vanuit pessimisme reageren. Heb je altijd geleerd dat hard werken je ver zal brengen en je niet zomaar moet opgeven, dan is dat ook wat je zult doen in je leven.

Als je het zo bekijkt is het dus ook niet zo gek dat je persoonlijke identiteit gelijk staat aan jouw kansen op succes in het leven.

De manier waarop jij reageert op en handelt in bepaalde situaties zegt alles over of jij kansen hebt op slagen. Als jij, zoals in het eerdere voorbeeld, vooral geleerd hebt hard te werken en niet zomaar op te geven, dan is de kans dat jij succes behaalt groter dan wanneer je bijvoorbeeld geleerd hebt snel bij de pakken neer te gaan zitten. 

Nog een andere belangrijke factor die bijvoorbeeld in je leven als ondernemer heel erg belangrijk is, is zelfliefde. Als je vanuit je ouders/verzorgers geleerd hebt te kijken naar je eigen grenzen, dan zal je minder snel over je grenzen laten gaan en kan je in je latere leven sneller handelen in situaties die voor jou niet goed voelen.

Echter zijn er natuurlijk ook waarheden en overtuigingen die je mee hebt gekregen, maar die jou helemaal niet dienen. Een veel voorkomend voorbeeld is perfectionistisch gedrag of angst om te falen (deze hangen ook vaak met elkaar samen). Door regelmatig te werken aan zelfreflectie, ga je dit soort overbodige patronen doorzien. Je beseft je dat ze in de weg zitten en je daar graag iets aan wilt veranderen. En het fijne is: DAT KAN!! Alleen jij hebt de power om huge shifts te maken en je eigen mega sterke, persoonlijke identiteit te creëren.

Je eigen identiteit creëren​

Het ontwikkelen van een eigen, sterke persoonlijke identiteit is dus een belangrijk onderdeel van je leven. Het vormt, zoals we al zeiden, de basis van alles wat je gaat doen. Loskomen van patronen, waarheden en overtuigingen die niet van jou zijn en jou niet dienen is hierin cruciaal. Op deze wijze blijven namelijk alleen nog maar de stukjes over die jou WEL dienen en jou supporten in alles wat je gaat doen de komende jaren.

Een persoonlijke identiteit creëer je door regelmatig in zelfreflectie te duiken. Je kunt jezelf vragen stellen als:

  • Wie ben ik nou precies?
  • Wat verlang ik in het leven?
  • Waar liggen mijn eigen grenzen? 
  • Waar sta ik met mijn eigenwaarde en zelfliefde?
  • Wat zijn steeds terugkerende triggers (te herkennen aan heftige emoties voortkomend uit een bepaalde situatie) en zijn die van mij?

Door wekelijks een momentje van zelfreflectie voor jezelf in te lassen leer je jezelf steeds beter kennen. Op deze wijze ontwikkel je een sterke persoonlijke identiteit waar je never nooit meer bij vandaan zou willen stappen.

“THIS IS ME, TAKE IT OR LEAVE IT!”

1:1 IDENTITY EMPOWERMENT

Het bouwen van een eigen identiteit koste mij uiteindelijk bijna 6 jaar. Het kan een heel lang proces zijn als je dit zelf met beide handen durft aan te pakken en in die ontwikkeling durft te stappen. Vaak komt er veel meer los dan je denkt en is het proces iets pittiger dan van te voren verwacht. Mocht je er tegenop zien, niet weten waar je moet beginnen, maar je wilt het wel heel graag oppakken? Laat mij je helpen. Mijn 1:1 IDENTITY EMPOWERMENT trajecten zijn hier een super fijne oplossing voor. Ik deel al mijn kennis met jou en begeleid je hier volledig stap voor stap doorheen. Zo ga je niet alleen sneller, maar weet je ook dat wat je oppakt voldoende is om die HUGE shifts in gang te zetten. 

AND I PROMISS YOU: HUGE IT IS! 

Geschreven door:

Inhoudsopgave

Identity Empowerment traject - Identity Building om vanuit jouw onvoorwaardelijke authentieke kern te gaan ondernemen. Maak van jouw identiteit een succesformule!

Ontdek meer artikelen

Ontdek meer artikelen

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Heel jouw liefdesleven

Liefde, het is een van de meest zwaarbeladen onderwerpen. We verlangen er allemaal naar, maar het daadwerkelijk vinden en ervaren van deze liefde is van een totaal ander niveau. We

Lees verder »
Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succesvolle onderneming! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

KvK: 77863275
BTW: NL003251847B96 

Annemarieke@theauthenticlabel.nl

Copyrights 2024 © The AuthenticLabe | Foto credits: She Radiates & Dian Dillema

GET THE AUTHENTIC MAIL

Wil je maandelijks authentieke inspiratie in je inbox en meer leren over authentiek en energetisch ondernemen? Meld je dan aan voor The AuthenticMail. Hierin deel ik GRATIS meer diepgaande kennis, tips, tricks, informatie, insights en kortingen met je. Er komen toffe dingen aan, dus stay tuned!