fbpx

Join the authentic business club – waar authenticiteit en ondernemerschap samenkomt

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succes! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

Heel jouw liefdesleven

Inhoudsopgave

Heel jouw liefdesleven

Inhoudsopgave

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Liefde, het is een van de meest zwaarbeladen onderwerpen. We verlangen er allemaal naar, maar het daadwerkelijk vinden en ervaren van deze liefde is van een totaal ander niveau. We zoeken ons een ongeluk, maar het vinden van die geschikte partner is toch een heel stuk ingewikkelder dan gedacht. En als je dan al met een partner in een relatie zit, komt het ook nog regelmatig voor dat we de verkeerde treffen en het uitloopt op een groot drama. Hoe kan het toch? Waarom lukt het niet om die liefde te vinden en wat kunnen we eraan doen om dit wél voor elkaar te krijgen? De antwoorden lees je in dit artikel.

Liefde als grootste blokkade

Als je mij al wat langer volgt dan weet je intussen wel dat wij als mensen met ontzettend veel blokkades en pijnstukken rondlopen. De meesten zijn afkomstig uit onze kindertijd en zijn doorgegeven door de 7 à 9 generaties voor ons aan. Een van de meest voorkomende blokkades die bijna iedereen ervaart, is de blokkade rondom het vinden van de liefde. Eigenlijk is dit best wel vreemd, want als we helemaal teruggaan naar onze oorsprong, dan is de liefde eigenlijk het enige waar we echt op kunnen en mogen vertrouwen.

De liefde is met de eeuwen een steeds ingewikkelder onderwerp geworden. Dit heeft heel veel verschillende oorzaken, maar het komt op het volgende neer: we zijn de liefde steeds meer buiten onszelf gaan plaatsen en daarmee zijn we het gaan wantrouwen. We zijn het gaan zien als iets wat we kunnen bereiken als we hard genoeg zoeken. Daarnaast zijn we ook gaan geloven dat het vinden van ware liefde een soort jackpot is dat nou eenmaal niet voor iedereen binnen handbereik ligt.

Ik kan je nu alvast een ding verklappen: de ware liefde die jij van binnen verlangt is er voor jou! Het is niet een kwestie van geluk hebben. Deze liefde is er voor iedereen, maar we maken het voor onszelf zo vreselijk ingewikkeld dat de liefde maar een ding kan doen en dat is bij ons wegblijven.

Het ego als grootste obstakel

De voornaamste reden waarom mensen nu zoveel moeite hebben met het vinden van de liefde, is doordat we ons zijn gaan identificeren met ons ego. Het ego noemt Eckhart Tolle ook wel het pijnlichaam. Het is eigenlijk niks anders dan onze identificatie met onze gedachtes. We zijn deze gedachtes gaan zien als onze ware “ik”. Jij ontleent jouw eigenwaarde en het beeld dat je over jezelf hebt aan deze gedachtes, terwijl deze gedachtes dus eigenlijk altijd voortkomen uit oude pijnen, patronen, trauma’s en overtuigingen. Ze zeggen dus helemaal niks over jou.

Dankzij de identificatie met het pijnlichaam (het ego) is de liefde steeds verder buiten ons bereik geraakt. Doordat we ons ego zijn gaan zien als onze basis, zijn we weggeraakt bij onze authentieke kern die allesbepalend is voor ons leven op aarde. Deze kern is waar jouw ziel en blauwdruk zich bevinden. Het is de connectie met het lichaam; jouw buikgebied, jouw hart. De plek waar je intuïtie ontstaat en waar geluksgevoel en werkelijke liefde ervaren kunnen worden. Dit is wie jij werkelijk bent los van alle pijnen, trauma’s, familiepatronen en andere blokkades. Deze plek; deze kern ís liefde. Onze voorouders zijn deze kern alleen gaan zien als iets engs; als iets wat je moet wantrouwen en waar je vooral bij weg moet blijven. Daardoor zijn we steeds verder weggeraakt van deze bron; weg van de liefde.

Dat is ook zo bijzonder aan het feit dat we er nu allemaal zo mee struggelen. In de kern ben jij liefde, dus hoe kan het zijn dat we zo’n moeite hebben met het ervaren van liefde? Het zit al die jaren al in jou. Alleen denken we dat we het kwijt zijn, omdat we losgekoppeld zijn geraakt van onze ware kern en onszelf zijn gaan identificeren met het ego.

Liefde buiten onszelf zoeken

Doordat we ons zo zijn gaan identificeren met ons ego, zijn we de liefde buiten onszelf gaan zoeken. Dat is ook niet zo vreemd, want we hebben ons losgekoppeld van onze eigen bron van liefde. Als je het binnenin niet meer “kunt” vinden, ga je deze door onszelf gecreëerde leegte opvullen met iets anders, namelijk liefde van buitenaf. Daarom zijn de meeste relaties ook codependent, omdat we vanbinnen leegte ervaren en de ander nodig hebben om ons op het liefdesvlak gelukkig te voelen. Je zorgt als het ware niet voor je eigen emoties en behoeftes en hebt je partner nodig om alsnog die verlangens te bevredigen.

Dit kan een tijdje goed gaan, maar uiteindelijk zullen de tekorten te groot worden en zal de relatie kapotgaan. Dat is ook niet zo vreemd, want hoe kan je de liefde geven als je zelf niet verbonden bent met jouw eigen bron van liefde? Dat kan niet. Puntje bij paaltje ben je dus weer terug bij af en voel je je misschien nog wel ellendiger dan eerst.

Daarom komt nu het meest cruciale stuk van deze hele blog: als jij werkelijke liefde in je leven wilt ontvangen, heb jij je eerst opnieuw te verbinden met deze liefdevolle bron. Je hebt de liefde opnieuw te vinden bij jezelf. Daar help ik je graag een eindje mee op weg.

De liefdevolle verbinding herstellen

Om échte ware liefde in je leven te kunnen ontvangen, heb je zelf eerst opnieuw in contact te komen met jouw basis. Je kunt namelijk pas iets geven, als je het bij jezelf hebt gevonden. Anders zullen pijnen zich blijven herhalen (zie vorig artikel) en zal de afwijzing van liefde steeds bij je terugkeren. Pas als je stopt met jezelf (jouw authentieke kern) af te wijzen, kan echte ware liefde met iemand ontstaan.

Zo heel je de liefde:

Je hoeft nooit meer problemen te ervaren in jouw liefdesleven, als je dit goed oppakt en voor eens en voor altijd op de juiste manier heelt.

#1 Uit je hoofd, terug naar je hart – ga van jezelf houden

De ultieme basis is dat je opnieuw van jezelf leert houden. Het feit dat je losgekoppeld bent van je lichaam en vervolgens vanuit je ego bent gaan leven, is niks anders dan iets wat jou altijd verteld is en wat je daarna jezelf bent gaan vertellen. Het is een patroon dat al eeuwen wordt doorgegeven, maar wat jij moeiteloos kunt doorbreken door simpelweg anders te kiezen.

Je kunt hier het volgende voor doen:

 1. Maak allereest de keuze dat je vanaf nu besluit om van jezelf te gaan houden. 
  Schrijf het letterlijk op: “ik houd van mezelf en dit is vanaf nu mijn nieuwe waarheid”. Je geeft je brein hiermee een nieuwe opdracht, namelijk: het mag van zichzelf gaan houden. Daarmee stuur je het dus een andere richting op. Weg van de wantrouwen en richting een flinke dosis zelfliefde.
 2. Neem dagelijks de tijd om te affirmeren.
  Bij zelfliefde horen meerdere affirmaties. Dit zijn nieuwe overtuigingen die jij jezelf als nieuwe waarheid wilt gaan aanleren. Dagelijks affirmeren is heel goed voor je brein. Het traint namelijk je brein om nieuwe neuronen aan te leggen en oude neuronen (oftewel, oude overtuigingen) los te laten. Het brein is kneedbaar, dus maak daar dankbaar gebruik van door jezelf simpelweg een nieuwe waarheid aan te leren. Voor het herstellen van de liefde kun je bijvoorbeeld de volgende affirmaties gebruiken:
  • Ik houd van mezelf
  • Ik ben goed zoals ik ben.
  • Ik accepteer en respecteer mezelf precies zoals ik ben.
  • Ik ben de mooiste vorm van liefde waard.
  • Ik ben het waard om een stabiele balans te ervaren in mijn liefdesleven.
  • Ik kan mezelf alle liefde geven die ik verlang.
  • Ik ervaar dagelijks liefde in overvloed.
  • Ik ontvang ware onvoorwaardelijke liefde.

   Deze lijst kun je zo lang maken als je zou willen. Voel je vrij om hier je eigen draai aan te geven en goed in te voelen wat wel en niet voor jou werkt.
 3. Neem vaker de tijd om stil te staan of rust te nemen.
  Dit kun je doen door middel van een begeleide meditatie of door lekker te gaan wandelen in de natuur. De natuur werkt kalmerend voor je brein en helpt jouw lichaam opnieuw te gronden. Dit werkt dus heel erg goed om weg te komen uit je gedachtes en terug te zakken in je lichaam.


#2 Stop met zoeken, chasen of pushen

Naast het werken aan zelfliefde is dit ook een hele belangrijke. Stop met zoeken, chasen of pushen. Door krampachtig te zoeken, houd je hetgeen dat je graag zou willen ontvangen juist bij jezelf vandaan. Het bewust zoeken is namelijk een vorm van controle behouden. Controle is een ego stuk; iets wat vibreert op een lagere frequentie. Echte liefde is daarentegen iets wat zich bevindt op een van de hoogst mogelijke frequenties. Als jij liefde wilt ontvangen, zul je naar die hoge frequentie moeten en dus weg moeten stappen uit dat ego. Dat is een universele wet: je trekt aan waar jij jouw energie op afstemt.

Zie het als een radiostation. Je kunt geen SkyRadio ontvangen als jouw ontvanger staat afgestemd op 100FM. Dan heb je de ontvanger op 101FM te zetten, dan pas kan SkyRadio ontvangen worden. Zo werkt dat met energie net zo. Als jij liefde wilt ontvangen, heb jij je af te stemmen op de frequentie van liefde. Laat de controle dus los door te stoppen met zoeken, chasen en/of pushen, heel blokkerende stukken en werk aan het vinden van die liefde bij jezelf. Daarmee verhoog je jouw frequentie.

Verandering vanbinnen, zorgt voor een verandering van buiten

Shift jouw tekort frequentie naar een energie van liefde en overvloed en kijk eens wat de wereld om je heen gaat doen. De wereld dient als een spiegel. Straal jij een liefdevolle energie uit, dan zal je die energie terugontvangen. Zet hem op!

Geschreven door:

Inhoudsopgave

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Ontdek meer artikelen

Ontdek meer artikelen

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succesvolle onderneming! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

KvK: 77863275
BTW: NL003251847B96 

Annemarieke@theauthenticlabel.nl

Copyrights 2024 © The AuthenticLabe | Foto credits: She Radiates & Dian Dillema

GET THE AUTHENTIC MAIL

Wil je maandelijks authentieke inspiratie in je inbox en meer leren over authentiek en energetisch ondernemen? Meld je dan aan voor The AuthenticMail. Hierin deel ik GRATIS meer diepgaande kennis, tips, tricks, informatie, insights en kortingen met je. Er komen toffe dingen aan, dus stay tuned!