fbpx

Join the authentic business club – waar authenticiteit en ondernemerschap samenkomt

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succes! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

Energetische communicatie tussen mensen

Inhoudsopgave

Energetische communicatie tussen mensen

Inhoudsopgave

Intuïtie | Intuïtief ondernemen | Ondernemen vanuit gevoel | verbinding met jezelf | verbinden met je ideale klant | authentiek ondernemen | authentieke marketing | Authenticiteit

We ervaren ze allemaal: struggles en uitdagingen. Dit kan op elk vlak in je leven zijn. Vaak denken we dat we helemaal geen invloed hebben op dit soort situaties. Toch heb je hier meer invloed op dan je denkt. Of het nou op het vlak van de liefde, werk of financiën is. Jij bent in staat om dit probleem te veranderen. De buitenwereld is namelijk niet meer dan een weerspiegeling van jouw binnenwereld. Heel kortgezegd: je trekt situaties aan die jouw diepgewortelde pijnstukken aanraken en daarmee zichtbaar maken. Het is een energetisch “tennisspel” dat de hele dag doorgaat. Je hebt dus veel meer invloed op de situaties in je fysieke realiteit dan je denkt. Laten we daar eens induiken.

Het energetische veld

De wereld en alles wat daarbij hoort, bevindt zich in het energetisch veld. Ook jij bent daar onderdeel van. Alles in en rondom jou bevat een energetische frequentie. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs de tafel waar jij aanzit of de telefoon die jij gebruikt, bestaat uit een bepaalde dichtheid aan energie. Het is heel veel energie bij elkaar wat de tafel en telefoon tastbaar maken.

Ook jouw gedachtes, emoties en gevoelens bevatten een bepaalde energetische frequentie die via een heel klein knobbeltje bij jouw pijnappelklier in de hersenen naar de buitenwereld gecommuniceerd worden. Dit gaat rechtstreeks het energetisch veld in. Ook komen ze via de pijnappelklier terecht bij de mensen om jou heen. Op deze wijze ontstaat er dus constante vorm van onzichtbare communicatie tussen jou en de wereld om je heen. Zie het als een soort tennisspel: je speelt naar de ander en je ontvangt weer terug.

De slachtofferrol van het ego doorbreken

Deze energie is altijd in beweging. Energie betekent dan ook niet meer dan informatie dat beweegt. Als je bewust bent, goed in contact staat met je gevoel en vanuit authenticiteit leeft, dan weet je hoe je de energie door middel van jouw getrainde bewustzijn kunt sturen om situaties te creëren die in lijn liggen met jouw levensmissie. Echter, dit is nog lang niet voor iedereen mogelijk. Het overgrote deel staat nog altijd onbewust in het leven (dat betekent: identificeert zichzelf met het ego – het stuk waar alle pijnen zich bevinden) en voelt zichzelf slachtoffer van hetgeen dat hem/haar overkomt.

Stel dat je een hele leuke potentiële liefdespartner op het oog hebt, maar die jou constant op afstand houdt, of dat je als ondernemer steeds hele leuke kennismakingsgesprekken voert, maar dat de klant in the end altijd kiest voor een andere ondernemer. Je stopt er in beide gevallen heel veel moeite in, maar je krijgt er vervolgens nooit iets voor terug.

Dit zijn hele frustrerende situaties, waarbij we eigenlijk altijd denken: “wel potverdorie, dit overkomt mij weer… waarom heb ik nou nooit eens geluk in mijn leven! Het is zijn/haar schuld!”. Is deze gedachte herkenbaar?

Zo ja, dan is daar de slachtofferrol die je mag gaan doorbreken, want waar een vinger naar de ander wijst, wijzen er toch echt vier naar jou. Degene met wie je te maken hebt, doet namelijk niks anders dan reageren op de energie die jij naar hem/haar toestuurt via de pijnappelklier. 

Voorbeeld

Stel dat je onzeker bent als ondernemer. Je hebt bijvoorbeeld nog altijd diepgewortelde overtuigingen zitten die jou vertellen dat je het niet waard bent om te werken voor jouw droomklant; dat je het niet waard bent om geld te verdienen met jouw eigen bedrijf of dat je simpelweg niet goed genoeg bent. Je gaat vervolgens naar een gesprek toe en probeert je zo positief mogelijk op te stellen. Je lacht en je vertelt jezelf dat dit gaat lukken. Dit neem je mee het gesprek in. Het is als het ware een masker dat je opzet in de hoop dat de ander ervoor zal vallen en jouw pijnpunten dan niet zit zitten. 

Echter, vangt de klant jouw onbewuste energetische communicatie wel degelijk op. Hij/zij gaat dit vervolgens spiegelen met wantrouwen en gaat daardoor juist meer kritische vragen stellen die jou nog meer van je stuk brengen en de onderliggende onzekerheid steeds meer zichtbaar maakt. Uiteindelijk prikt degene toch door het masker heen en zal de klant niet met jou in zee gaan, waardoor jij denkt: “zie je nou wel! Niemand wil met mij werken.” En je onzekerheid nog verder toeneemt. Het wantrouwen triggert jouw pijnpunt, waardoor deze alleen maar meer groeit.

Een energetisch “tennisspel” tussen mensen

De grap is, dat klanten wel degelijk met je willen samenwerken, maar jij daarvoor éérst een deel te vinden hebt bij jezelf. Zolang je dat niet doet, zullen mensen deze pijnen bij je naar boven blijven halen. Ze doen eigenlijk niets meer dan je de liefdevolle spiegel voorhouden waarin ze je laten zien waar je naar mag kijken om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen. Wil je dat mensen je vertrouwen en jouw waarde gaan zien? Dan heb JIJ eerst te gaan vertrouwen in jouw waarde en kunnen. Dan pas gaat een ander geloven dat jij waarde kunt leveren. 

Voor de liefde geldt dit net zo. Heel veel liefdes zijn onbeantwoord, omdat er diep van binnen een hunkering is naar liefde van een ander. We hebben vroeger nooit geleerd om onszelf lief te hebben en hebben het gevoel een ander nodig te hebben om dit fijne, veilige gevoel weer te ervaren. Afwijzing doet dus zeer, omdat je weer niet krijgt waar je diep van binnen zo intens naar verlangt. Ga eerst leren jezelf de liefde, waardering en veiligheid te geven die je zo graag van de ander zou willen krijgen. Pas als je dat geleerd hebt, kan er een liefdesrelatie ontstaan die in balans is. Dan pas kan jij namelijk echt geven en ontvangen.

Het is dus als een energetisch tennisspel waarin jij constant kunt bijsturen hoe jij wilt dat de bal naar de ander toegaat. Als jij de techniek (oftewel: jouw binnenwereld) goed beheerst, kan het potje echt fantastisch en mega satisfying zijn. Dat kan je ontzettend lang volhouden. Er is dan namelijk sprake van een balans tussen beide partijen. Jij hebt niks van de ander nodig om je goed te voelen. Jij weet wat je kunt geven en speelt vanuit dat vertrouwen de bal naar de ander toe.Als je de bal vanuit disbalans naar de ander slaat (dus vanuit onzekerheid of een tekort aan zelfliefde), is de kans heel groot dat de ander de bal vanuit een aansluitende disbalans (wantrouwen of afwijzing) naar jou terugkaatst. Een goed potje tennis begint dus bij jezelf. Beheers de techniek en kijk wat de ander jou vervolgens teruggeeft. Je kunt het!

Geschreven door:

Inhoudsopgave

Intuïtie | Intuïtief ondernemen | Ondernemen vanuit gevoel | verbinding met jezelf | verbinden met je ideale klant | authentiek ondernemen | authentieke marketing | Authenticiteit

Ontdek meer artikelen

Ontdek meer artikelen

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Heel jouw liefdesleven

Liefde, het is een van de meest zwaarbeladen onderwerpen. We verlangen er allemaal naar, maar het daadwerkelijk vinden en ervaren van deze liefde is van een totaal ander niveau. We

Lees verder »
Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succesvolle onderneming! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

KvK: 77863275
BTW: NL003251847B96 

Annemarieke@theauthenticlabel.nl

Copyrights 2024 © The AuthenticLabe | Foto credits: She Radiates & Dian Dillema

GET THE AUTHENTIC MAIL

Wil je maandelijks authentieke inspiratie in je inbox en meer leren over authentiek en energetisch ondernemen? Meld je dan aan voor The AuthenticMail. Hierin deel ik GRATIS meer diepgaande kennis, tips, tricks, informatie, insights en kortingen met je. Er komen toffe dingen aan, dus stay tuned!