fbpx

Join the authentic business club – waar authenticiteit en ondernemerschap samenkomt

Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succes! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

Een persoonlijke reis als basis voor een waardevol en stabiel leven

Inhoudsopgave

Een persoonlijke reis als basis voor een waardevol en stabiel leven

Inhoudsopgave

Leven en ondernemen vanuit je hart en intuïtie. Authentiek leven en ondernemen, intuïtieve marketing, intuïtief communiceren, intuïtief leven, je droom leven creëren en manifesteren, dromen werkelijkheid maken, doelen behalen, intuïtie doelen behalen

Persoonlijke ontwikkeling; het woord is tegenwoordig niet meer weg te denken. Steeds meer mensen zien de waarde in van een persoonlijke reis naar binnen. En dat is maar goed ook, want een reis naar binnen, verandert daadwerkelijk je leven. Het vormt de basis van een waardevol, stabiel en rijkelijk gevuld mensenleven. Je gaat namelijk van een wandelend hoofd terug naar de basis: jouw authentieke kern. Hoe dit precies werkt, vertel ik je in dit artikel.

De angst voor het gevoel

We leven in een masculiene wereld, waarin de ratio allesbepalend is. Al eeuwen is dit volgens velen de enige juiste richtingsaanwijzer. In plaats van ook ruimte te behouden voor het gevoel en de bijbehorende intuïtie, werd dit juist steeds vaker aangeduid als “verkeerd”. Je kreeg de stempel heks of ‘niet-van-deze-wereld’ als je daar wel trouw aan durfde te blijven. De immense kracht van het gevoel en de intuïtie maakte mensen angstig, waardoor het steeds meer verstoten werd. En de grap is, daarmee verstootte ze eigenlijk zichzelf, want het gevoel is precies waar jouw kern zich bevindt. Het is dus de hoogste tijd om onze ware kern weer te omarmen en de connectie tussen het hoofd en hart weer te herstellen. Laten we daar eens verder induiken.

Slachtoffer van het verstand

Omdat we zo gewend zijn geraakt aan het idee dat ons verstand de basis vormt van ons leven, zijn we ook niet zo snel geneigd om het te veranderen. We weten niet beter, dus waarom zouden we? Toch is het heel erg verstandig om je bewust te worden van wat het verstand precies is en waarvoor het dient. Het is namelijk zo op een voetstuk gezet, dat het ineens taken toebedeeld heeft gekregen die niet van hem zijn. Op dit moment heeft het verstand vaak meer controle dan de mens zelf. Daardoor maakt de mens zichzelf regelmatig onbewust slachtoffer van het verstand. De rollen zijn dus eigenlijk omgedraaid en het wordt tijd dat de mens de controle weer terugneemt. Het verstand is namelijk niet meer dan een tool waar jij gebruik van mag maken.

Jij bent het wandelende hoofd van een ander

Toen jij als baby ter wereld kwam, stond je helemaal open. Je gevoelswereld draaide op volle toeren en je verstand en de rest van je brein waren nog helemaal onderontwikkeld. Het is als een wit canvas dat gevuld mag worden met normen, waarden, patronen en overtuigingen. Allemaal stukken die houvast geven om goed door het leven te bewegen. Dat heb je nodig om te kunnen overleven. Je kunt een baby dan ook het beste vergelijken met een spons. Zodra het ter wereld komt, zuigt het zich direct op met alle kennis die het met name ontvangt en observeert van de mensen die het dichts bij het kindje staan. Op deze wijze wordt de basis gevormd. Dit gebeurt met name in de eerste 0 tot 7 jaar.

Deze basis wordt dus gevormd door de gedachtes, gewoontes, patronen en normen en waarden, maar ook trauma’s, kindpijnen en andere blokkades van de mensen die in de eerste jaren het dichts bij je hebben gestaan. Als je hier gedurende de jaren die volgen niks meer aan verandert en je gaat alle bovengenoemde punten zien als iets van jou (je gaat je er dus mee identificeren), dan word je het wandelende hoofd van een ander.

Het probleem met ons verstand is dat het door de eeuwen heen veel te veel power heeft gekregen. Men hecht ontzettend veel waarde aan dat wat ze denken en wat hun verstand hen vertelt, maar dit is echter niet altijd waarheid. Je denkt namelijk dat deze gedachtes van jezelf zijn, maar stiekem zijn deze gedachtes voor circa 85% gevormd door de gedachtes, overtuigingen, patronen, blokkades en pijnpunten van de mensen die in jouw eerste jaren dichtbij jou hebben gestaan. En dat niet alleen, je neemt namelijk ook de stukken mee van eerdere generaties. Zo draag je dus ook nog pijnpunten en blokkades van circa zeven generaties terug bij je in je systeem. 

Je denkt dus dat je alles onder controle hebt, zodra je volledig vertrouwd en focust op het verstand, maar het grootste probleem is dat je dan dus een leven leeft van een ander. Niet die van jezelf. Het zijn namelijk niet jouw gedachtes en overtuigingen, alleen ben jij jezelf ermee gaan identificeren en dus als iets van jezelf gaan zien. Dat is waar het op het vlak van authenticiteit verkeerd gaat. 

Je leeft volgens de “regels”, oftewel het hoofd van een ander en niet volgens die van jezelf. Daar mag je mee aan de slag, zodat je eindelijk volgens jouw eigen stroom, jouw eigen authentieke label kunt gaan leven. Dan pas gaat je leven stromen.

Jij als inner architect

Nu is de vraag aan jou: blijf jij het wandelende hoofd van een ander of besluit je de controle terug te nemen en het verstand weer te gaan gebruiken als jouw tool? Iets waarin JIJ bepaalt hoe je het gebruikt in plaats van dat het jou gebruikt.

Jij bent de enige persoon die dit voor elkaar krijgt. Jij bent als een soort innerlijke architect die zelf bepaalt welke stenen dienen en welke niet. Hoe zou jij jouw ideale (innerlijke) huis bouwen? Welke gedachtes dienen jou dan en welke wil je liever niet bij je dragen?

Een waardevol en stabiel leven kun je alleen creëren als jouw innerlijke wereld ook daadwerkelijk als een huis staat. Zolang je wandelende hoofd van een ander blijft omarmen, zul je nooit stevig en stabiel staan. Als je het bekijkt vanuit het energetische perspectief, zul je in dit geval nooit volledig in je eigen energie staan. Dan zul je altijd deels leven vanuit de oude energie van iemand die dichtbij jou heeft gestaan. Je zult dus nooit volledig in je eigen kracht staan, waardoor je niet kunt profiteren van de flow die je eigenlijk hoort te ervaren in het leven. Zie het als snelstromende rivier waar je tegenin blijft zwemmen. Het kost je bakken met energie en werkelijk ontspannen is lastig.

Gelukkig kun jij ervoor kiezen om de verbinding met je gevoel te herstellen. Begin maar eens met het observeren van je gedachtes. Probeer het maar eens een dag en schrijf op welke gedachtes je niet aanstaan. Het zal je verbazen wat er gedurende de dag wel niet door je hoofd spookt. Dit gaat ook verder dan alleen gedachtes. Observeer ook maar eens wat er gebeurt, zodra je voor een keuze of voor een nieuwe taak staat. Begin je tegen te stribbelen of word je ineens heel erg onzeker? Ook dat kunnen stukken zijn die je van je ouders/verzorgers hebt meegekregen. Noteer dus ook die reacties.

Zodra je een duidelijk beeld hebt van de gedachtes die jou niet dienen, ga jij er een gedachte voor in de plaats zetten die jou wel dient. Deze nieuwe gedachte wil je jezelf als het ware gaan aanleren. Draai alle niet-dienende gedachtes om naar gedachtes die jou wel dienen en herhaal deze elke dag een keer aan jezelf. Op deze wijze kneed jij je brein en legt het nieuwe neuronen aan. Hoe vaker je deze gedachtes herhaalt, hoe meer je brein dit gaat zien als jouw manier van denken. Het neuron die hoort bij de niet-dienende gedachte zal dan langzaam verdwijnen. Het brein is maakbaar en op deze wijze maak jij daar goed gebruik van. Jij bepaalt, niet jouw voorouders of jouw ouders/verzorgers.

Als je meer wilt leren over de werking van energie, hoe dit in verbinding staat met je intuïtie en hoe je jouw intuïtie voor je laat werken, bestel dan het AUTHENTICITY Magazine. Dit is een mini-training vormgegeven in een magazine. Het magazine is geschreven met het oog op ondernemers, maar eigenlijk is hij ook perfect voor de niet-ondernemers. Dan kan je het laatste artikel over energetische marketing overslaan.

Geschreven door:

Inhoudsopgave

Leven en ondernemen vanuit je hart en intuïtie. Authentiek leven en ondernemen, intuïtieve marketing, intuïtief communiceren, intuïtief leven, je droom leven creëren en manifesteren, dromen werkelijkheid maken, doelen behalen, intuïtie doelen behalen

Ontdek meer artikelen

Ontdek meer artikelen

Heel jouw liefdesleven | Manifesteer ware liefde | Zo ontvang je liefde | Echte liefde zit van binnen | Innerlijk kind heling | waarom heb ik nog geen liefde? | Waar blijft de liefde?

Heel jouw liefdesleven

Liefde, het is een van de meest zwaarbeladen onderwerpen. We verlangen er allemaal naar, maar het daadwerkelijk vinden en ervaren van deze liefde is van een totaal ander niveau. We

Lees verder »
Ondernemen door dichtbij jezelf te blijven. Jij vormt de basis van jouw succesvolle onderneming! The AuthenticLabel - Authentiek ondernemerschap, authentieke marketing en persoonlijke ontwikkeling

KvK: 77863275
BTW: NL003251847B96 

Annemarieke@theauthenticlabel.nl

Copyrights 2024 © The AuthenticLabe | Foto credits: She Radiates & Dian Dillema

GET THE AUTHENTIC MAIL

Wil je maandelijks authentieke inspiratie in je inbox en meer leren over authentiek en energetisch ondernemen? Meld je dan aan voor The AuthenticMail. Hierin deel ik GRATIS meer diepgaande kennis, tips, tricks, informatie, insights en kortingen met je. Er komen toffe dingen aan, dus stay tuned!